Anton Lindskog om Wetzlarhösten med mer anfallstid

Anton Lindskog. Foto: HSG Wetzlar

Anton Lindskog kom till HSG Wetzlar sommaren 2016. Efter två stärkande Bundesligasäsonger var han mogen en rollförändring för att bidra mer offensivt. I en intervju med Giessener Allgemeine utvecklar mittsexan tankarna.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Förutom anpassning till en ny klubb med tuffa träningar och hård matchbelastning fick Lindskog gå i Jannik Kohlbachers fotspår efter ankomsten. Från och med Kohlbachers flytt till Rhein-Neckar Löwen, tack vare egna meriter står tvåmetersmannen numera först av Wetzlars linjeval.

– Det har alltid varit mitt mål. När jag kom till HSG visste jag att jag bara skulle vara nummer två i början. Det var inget problem för mig, den svenska ligan är inte lika stark och jag behövde tid för att vänja mig med vid Bundesliga. Nu känns det bra i ligan. Jag är bara 25 år gammal, har fortfarande mycket potential och är ganska säker på att visa det under de kommande åren i Wetzlar, säger Lindskog till Giessener Allgemeine.

Med framsteg följer ansvar. Lindskog gjorde 29 mål debutsäsongen i Wetzlar, följde upp med 41 ifjor. Nu närmar han sig personligt rekord med 38 Bundesligamål under höstens 16 matcher.

Senast, när Wetzlar knäckte Hannover-Burgdorf, var 25-åringen lättfunnen på linjen med fem fullträffar.

– Under mina första två år här i Wetzlar spelade jag sällan anfall. Därför var det svårt och obekant för mig, det tar tid att träna och vänja sig vid spelet och de nya spelarna. Nu blir det bättre och bättre, säger Lindskog till tidningen.

Länk: Anton Lindskog von HSG Wetzlar: ”Ich habe noch viel Entwicklungspotential”

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here