Anton Halén imponerande när Göppingen vann sin premiär

Anton Halén. Foto: Frisch Auf Göppingen http://www.frischauf-gp.de

Frisch Auf! Göppingen inledde ligasäsongen på allra bäst sätt. Laget bortaslog på torsdagskvällen Ludwigshafen med 32-25 i Bundesligapremiären. 

Magnus Andersson fick en riktig drömstart på sin fjärde ligasäsong som tränare för Frisch Auf! Göppingen. I torsdagskvällens premiär borta mot Ludwigshafen kunde laget plocka årets första seger efter en väldigt fin andra halvlek.

Matchinledningen var minst sagt stökig för gästerna, som låg under med 4-1 efter nio minuter. Magnus Andersson tog då en timeout och såg till att samla sitt lag, som vände på steken redan i första halvlek. I andra halvlek kunde laget segla iväg till en sju bollar stor ledning. Matchen slutade 32-25.

– Vi var övertaggade i matchinledningen, vilket gjorde att vi gav bort två tidiga straffar. Men vi vaknade snabbt efter en dålig start i försvaret. Jag är mycket nöjd totalt sett, säger Magnus Andersson till klubbens hemsida efter matchen.

En av många framstående spelare var högersexan Anton Halén. 26-åringen stod för totalt fem mål och var ett ständigt hot ute till höger. Sommaren 2016 skrev Anton Halén ett kontrakt på 1+1 år med Frisch Auf! Göppingen.