Ännu en match avbockad i Flensburgs guldjakt

Jim Gottfridsson.Foto: Nordlyset-fotografie.com

Flensburg mosade Lemgo på samma sätt som serieledarna hanterar alla hinder mot det försvarade guldet. Seger nummer 22 i hamn och ännu en vecka närmare ligatiteln.

Magnus Jøndal hade full klaff med kantavsluten, positionskollegan Hampus Wanne skötte straffarna säkert och Magnus Abelvik Rød bidrog med tyngd i skotten utifrån. Förutom de tre bästa målskyttarna hade SG Flensburg-Handewitt spelarmaterial och kunnande över hela linjen till att aldrig låta TBV Lemgo Lippe komma i närheten de sista 45 minuterna.

Flensburg plöjer på i toppen med fläckfri segerrad. THW Kiel som tappat sex poäng och Rhein-Neckar Löwen med åtta pinnar i fel kolumn har få möjligheter kvar för att styra om guldstriden

I svenskduellen mellan Bergsicher och Magdeburg kunde Max Darj briljera med sex linjemål. Dessvärre för Darj och Linus Arnesson spelade Albin Lagergren och Daniel Pettersson för det starkare laget. Gästerna levde upp sitt tabellryktet och stängde matchen definitivt med fem minuter kvar.

Leipzig var klart bättre än Gummersbach och isolerade tre lag i en tydlig bottenstrid. Gummersbach lever kvar ovanför strecket men har fortsatt Bietigheim en ynka poäng efter sig.

Bundesliga 3 mars
Bergischer HC–SC Magdeburg 23–27 (10–12)
Bergischer: Max Darj 6, Linus Arnesson 1; Magdeburg: Albin Lagergren 3.
SG Flensburg-Handewitt–TBV Lemgo Lippe 33–24 (18–12)
Flensburg: Hampus Wanne 4 (4), Simon Jeppsson 2, Jim Gottfridsson 1.
SC Leipzig–VfL Gummersbach 28–18 (13–8)
TVB Stuttgart–Frisch Auf! Göppingen 26–26 (11–13)