Andreas Cederholm skriver långtidskontrakt i Lemgo

Andreas Cederholm. Foto: TBV Lemgo

Om IFK Skövde eller Kristianstad gick och hoppades på den hårfagre högernian Andreas Cederholm i laget inom snar framtid är det bara att glömma. 30-åringen blir istället Tyskland troget då han skrivit på för fyra nya år i TBV Lemgo, det meddelar klubben på sin hemsida.

Högernian från Hjo förlänger sitt proffsliv utomlands. Andreas Cederholm har nämligen skrivit på ett kontrakt med TBV Lemgo som sträcker sig till 2024.

– För mig är allt perfekt i Lemgo. Klubben är som en familj, jag känner mig hemma här, har tränarens förtroende och passar in bra i laget. Det är de bästa grunderna för att kunna prestera, säger svensken på hemsidan.

Förra säsongen i Bundesliga stod Cederholm för starka 83 mål och 61 assist. I år har det blivit mindre med speltid på grund av en knäskada som hållit honom tillbaka, men som snart beräknas vara läkt, skriver klubben.

Även Cederholms vapendragare på högernio Isaias Guardiola, bror till Gedeon Guardiola, får nytt kontrakt av Lemgo.

Innan Andreas Cederholm kom till Lemgo startade han sin karriär i HK Guldkroken. Sen gick vägen via Skövde till Kristianstad och sen till Frankrike med Fenix Toulouse. Efter Frankrike blev det Tyskland med GWD Minden och så TBV Lemgo från 2019 – och ett par år framöver.