Alfred Jönsson på banan i Hannover

Alfred Jönsson. Foto: Hannover-Burgdorf

Alfred Jönsson lämnade Lugi HF som omhuldad talang. Som nykomling i Bundesliga-omgivning väntade, med ett tyskt talessätt, en svår födsel. Sydsvenskan har träffat Bundesligaliraren som börjar hitta rätt i Hannover-Burgdorf.

Hannover håller stilen och är överraskningslaget nummer ett i ligaspelet. Niometerens nya miljö borde ha erbjudit en smärtfri övergång, men så blev inte fallet.

Varken på eller utanför planen.

– Skadan kom tidigt och samtidigt tog det lång tid för mig att få en lägenhet. Att jag inte hade en fast plats att bo på gjorde allt tio gånger värre. Det blev tuffa och väldigt jobbiga veckor, säger Jönsson till Sydsvenskan.

Han gick knäskadad från tidigt på försäsongen över säsongsstarten med fem missade matcher. Samtidigt gällde kappsäck och hotellnätter i väntan på en stadig adress.

När Sydsvenskan möter upp med 21-åringen har Jönsson hunnit bo in sig som sambo med flickvännen och är igång med proffslivet. Trots skyhög konkurrens.

– Det är svårt att kräva att få spela mer när Morten Olsen varit stekhet och utses till ”Månadens spelare”. Men jag har känt att jag tränat på bra även om jag kanske inte riktigt haft samma självförtroende när det kommit till match. Men jag ska inte bry mig om jag gör misstag, eller vad andra tycker och tänker, säger han till tidningen.

Länk: ”Inte som i Lugi där alla är snälla och söta”