Alfred Gislason bekräftar: Sista året som tränare i Kiel

Alfred Gislason. Foto: Ingrid Anderson-Jensen, www.nordlyset-fotografie.com

Det har länge varit känt att islänningen Alfred Gislasons kontrakt som tränare för Kiel går ut vid sommaren 2019. Nu bekräftar Gislason att det inte blir någon förlängning av kontraktet, skriver tyska Handelsblatt.

Alfred Gislason har varit en konstant i Kiel. Från att han tog över klubben 2008 har islänningen vunnit Bundesliga sju gånger, tyska cupen sex gånger och tagit två Champions League-guld. Men nu är den kärleksaffären över för den här gången, bekräftar Gislason för Handelsblatt.

– Då är jag 60 och har varit Bundesligatränare i 22 år. Först ska jag ta semester. Sen är det möjligt att jag stannar i klubben, jag känner mig väldigt sammankopplad med THW Kiel, säger Gislason till Handelsblatt och menar att han vill lämna över ett lag till sin efterträdare som kan vara dominant över en längre period.

Efterträdaren till det här handbollsimperiet verkar redan finnas på Kiel-bänken. Tidigare i år gjorde Gislason klart med den förre storspelaren Filip Jicha som assisterande tränare. Planen redan då var att tjecken skulle skolas in som A-lagstränare för att vara redo att ta över efter Gislason sommaren 2019. Det verkar vara det mest troliga alternativet för Kiel. Men det finns även en svensk stortränare i Staffan Olsson att kika på – som tagit ett sabbatsår och kanske är trött på ledigheten sommaren 2019.