Adam Lönn och lagkamraterna skänker en procent av lönen

Adam Lönn, TVB 1898 Stuttgart. Foto: (arkiv) Bildermachersport, Jens Körner

När det är juletider ska en vara snäll – och tomten tar nog en extra sväng förbi Stuttgart i år. TVB Stuttgart har nämligen gått samman och skänker en procent av sina löner till välgörenhet, det skriver laget på sin hemsida.

Det är inte bara Adam Lönn och de andra spelarna i Stuttgart som skänker en procent av sin lön till välgörenhetsprojektet Share & Play. Det gäller alla anställda inom föreningen från revisorer till vaktmästare till ordföranden.

Share & Play skapades av spanska förre storspelaren Carlos Prieto. På sin hemsida går att läsa att projektet satsar på utveckling för barn och ungdomar inom utbildning, fysik och socialt samspel. TVB Stuttgarts skänkta pengar ska gå till en skola i regionen som vill få in dessa värden i samband med handboll.

Laget hoppas i och med donationen att få med sig fler klubbar att ansluta till en-procentprojektet och donera pengar.

– Engagemanget med vårt gemensamma mål och Share & Play återspeglar vår stora laganda och visar att vi vill göra skillnad. Jag har känt Carlos och Share & Play i flera år och jag är övertygad om att vi tillsammans kommer att bygga ett bra projekt. Vi tror att det här bara är början och att fler spelare och klubbar förhoppningsvis kommer att följa efter, säger Stuttgart-kaptenen Johannes Bitter på hemsidan.