Våga anta utmaningen!

Att stå vid sidan av & se på när någon gör precis det du mer än allt annat själv vill göra, men inte kan. Det tär… & det gör ont. Känslan kan liknas med avundsjuka & det har vi alla känt någon gång i livet. Jag avundas dig som kan springa & hoppa, jag avundas dig som kan vakna upp utan värk & jag avundas dig som kan träna utan speciella direktiv.

Framförallt avundas jag dig som kan spela handboll.

Jag är dock helt säker på att alla som varit långtidsskadade kan instämma i att känslan av att stå åter på planen igen efter månaders slit & fokusering, är oslagbar. Jag har gjort det förr & jag kommer göra det igen. Jag har varit långtidsskadad & lyckats ta mig tillbaka. Känslan som rusade genom min kropp min första frivändning, mitt första löpsteg & mina första hopp går inte att beskriva. Ännu mindre går känslan att beskriva då jag klev in på banan igen för första gången efter operationen.

Det jag har, som ingen annan har, eller någonsin kommer kunna ta ifrån mig, är mina erfarenheter. Ingen kommer någonsin kunna säga att jag misslyckats eller att jag inte gjort mitt yttersta. Detsamma gäller varenda individ, alla bär på sin ryggsäck & har sin unika historia. Ta vara på de upplevelserna som gjort dig mognare & rikare på lärdom. Lär dig att utnyttja dina svagheter & lyft fram dina styrkor. Våga utsätta dig för utmaningar för att utvecklas & se sedan till att ta dig igenom dina rädslor.

Jag är bokstavligt talat rädd för att kolla på handboll. Min mage vrider sig så fort jag ser någon göra en explosiv snurrfint eller hamnar i ytterlägen som ser onormala ut. Allt som oftast går det självklart bra. Men ändå kollar jag på handboll, varje dag. Jag älskar handboll & kommer aldrig låta mig själv utesluta något från mitt liv för att det är lite jobbigt. & för varje dag som går blir det lättare & lättare.

Jag vill passa på att skänka mina tankar till Emma Hawia-Svensson som i finalen vred sitt knä & ådrog sig sin tredje korsbandsskada. Timmar efter meddelar hon att mättnaden inte existerar. Detta är definitionen av ren viljestyrka. Emma, du kommer komma tillbaka & du kommer känna känslan igen. Utmaningen du står inför är enorm men du kommer klara det! Hela handbollssverige väntar på dig, när det än blir.