Mjölk i vinglas – för att fira

Idag är det en helt fantastik dag, men ack så tråkig samtidigt! Det negativa är att jag ska vara ifrån handbollen under fyra veckor då vi har semester från kollektiv träning i juli månad. Det positiva är att jag nu genomgått fem veckors intensiv träning, där handboll är inkluderat & jag håller ihop! Är det inte värt att fira? Jag häller upp ett glas mjölk i ett vinglas för att markera festen jag håller för mig själv, såhär en torsdagskväll.

Från att ha tappat hoppet om i princip allt som har med handboll att göra, jag har varit så arg & besviken på allting så länge nu. Mina knän har gjort så ont & varit ett ständigt orosmoment i min vardag. Jag har ej orkat träna ordentligt, har trots detta lyckats maxa alla tester, på grund av psykisk utmattning. En brutal utmattning, rent ut sagt.

Kanske behövde jag ett brake? Ett brake från den ohållbara situation jag befunnit mig i – tränat för att få bra resultat så jag kanske får spela handboll igen. Tränat mer i förhoppning om att nå resultaten snabbare. Tränat ännu mer för att kroppen ej svarat som jag trott & velat. Samtidigt som jag legat i en kamp som ingen hade kommit ur utan ärr.

Så dök Gunilla upp. Gunilla Flink, sportchef i Skara HF. Vila, mat & välmående visade sig vara de nycklar till framgång som jag har fattats. Vilan & maten kom innan dess men den sista pusselbiten såg Gunilla till att lägga på plats. En nystart var vad jag behövde & tacksamheten för att få chansen efter så mycket skadebekymmer är oändlig. Kanske är det för att hon själv på nära håll sett smärtan hos en idrottare vars skador inneburit slutet för det man älskar mest av allt? Med extremt engagerade tränare & en duktig fystränare vars korsband också gått av – flera gånger, så var saken klar. Jag spelar numera i Skara HF & jag har inte ångrat mig en sekund.

Malin Walette, fystränare Skara HF.

Äntligen! Äntligen är jag tillbaka. Jag vet om att allting kan förändras på en millisekund, därför njuter jag av varje stund jag har där jag är med på samma villkor som övriga spelare. Jag får springa långt, kort, snabbt, jag får lyfta tungt & framförallt får jag spela handboll. Är så glad att jag kan njuta av handboll igen & allting runt omkring. The best is yet to come, SHE 2017/2018 – jag är redo!