Jag har inte gett upp

Många har frågat vart jag har hållit hus under sommaren, det var trots allt ett bra tag sedan jag skrev här på Handbollskanalen. För er som har följt mig på @Team.KB på Instagram vet dock att semester är det sista jag har haft.

Min sommar har bestått av många timmar på gymmet & i träningslokalerna. Jag har minskat tiden hos min sjukgymnast (Gudinnan Annelie Hallqvist på Skövde Rehabcenter) & övergått till nästa fas i rehabiliteringen. I veckan passerade jag fem månader post operation & precis som i min förra rehabilitering börjar styrkan nu komma tillbaka till samma nivå som tidigare.

Samma nivå innebär dock inte att jag är klar, jag ska upp på 150% styrka i mina baksida lår & behålla samma styrka i mina framsida lår. Ett projekt som kommer fortskrida under en lång tid framöver. Jag har lovat mig själv att inte ta ett kliv in på banan innan mina testresultat nått enligt ovan. Detta för att minimera riskerna för reruptur.

Med andra ord: den fysiska biten går enligt plan. Det är inte träningen som är jobbig i detta skedet. Jag kan gärna spendera mina dagar på gymmet, det mår jag bara bra av. Det är allt annat som är en kamp.

Säsongen har startat & matcherna har smått börjat dra igång i form av träningsmatcher & försäsongsturneringar. Förra veckan var vi på fyra dagars träningsläger & spelade tre träningsmatcher. I helgen har Annliz Cup gått av stapeln på hemmaplan & här spelar vi minst fyra matcher till.

Sju matcher att gå miste om. Sju matcher mindre spelade. Sju matchers mindre erfarenhet. & tiden rullar på. Listan på matcher jag inte fått spela på grund av mina knäskador kan göras lång. Jag undrar ofta vem jag kommer vara när jag kommer tillbaka.

Men det jag kämpar varje dag med, varje minut, är att kunna göra listan på matcher som jag fått uppleva lång. Den ska vara längre än avståndet till månen & tillbaka.