Sverigecupen: Västergötlands Flickor

Inför Sverigecupen satsar Handbollskanalen fullt ut med reportage, intervjuer och laglistor. Vi har snackat med distriktslagskaptenerna från respektive tjej och kill-sidan. Följ med oss fram tills dess för att ladda upp på bästa sätt. 

Först ut i reportaget inför Sverigecupen är Västergötland som vi hittar i grupp 5 tillsammans med Södermanland och Västerbotten!

Namn: David Payani & Nils Lundqvist

Ålder: Evigt unga

Lag: Västergötlands Flickor

Roll: Instruktörer VHF:s Flickverksamhet

Tidigare spelarmeriter: Mediokra.

Tränarmeriter: Varit gemensamt ansvariga för Västergötlands flickverksamhet sedan kullen med F-96.

Ledarstaben består av: David Payani, Nils Lundqvist, Kalle Gustavsson, Mats ”chefen” Sundling.

Några frågor:

Totalt sett, hur många spelare har deltagit i uttagningarna från hur många föreningar? 

Från början var vi ca 45 spelare från 12 föreningar och nu är vi 15st från 7 föreningar.

Hur har förberedelserna sett ut från första lägret till den slutgiltiga laguttagningen?

Det har sett rätt bra ut, vi börjar vår verksamhet med två breddläger innan vi kör ett matchläger där alla tjejer som vill får delta. Därifrån tar vi ledare ut spelare. Mängden spelare är ganska jämn ett tag innan den tunnas ut i slutet. Totalt är det tio läger där det sista är just SverigeCupen. Vi är ett till ytan stort distrikt och försöker jobba på olika lägerorter i olika delar. Våra läger 6 & 7 innehåller fystester, inte bara för att testa av nivån på deltagarna utan främst för att ge tjejerna en chans att förbereda sig för testerna som kommer på framtida Riksläger. Läger 8 är ett endagsläger där vi meddelar truppen och tränar mer inriktat på moment vi anser viktiga inför SverigeCupen. Läger 9 var i år i Kungsbacka (läs nedan).

Varför har ni valt den typen av förberedelser?

Vi tror mycket på vår modell och är en väl sammansvetsad tränartrojka. Vi har kontinuerligt möten där vi diskuterar planering och lägerinnehåll, det blir en hel del nytt varje år! Vilket givetvis är stimulerande både för oss men förhoppningsvis även för tjejerna!

Hur har uppladdningen sett ut under den senaste tiden inför turneringen?

Vårt läger 9 var i Kungsbacka där vi spelade en träningsturnering mot Bohuslän-Dal, Halland och Göteborg, vi gick segrande ur samtliga matcher och var en skön boost för självförtroendet så här tätt inpå SverigeCupen!

Varför har ni valt den uppladdningen?

Träningsturneringen har hängt i flera år och blir ett bra moment med många matcher under en dag. Där kan man göra justeringar från match till match och sedan plocka russinen till SverigeCupen.

Vilken målsättning har ditt lag i årets upplaga av Sverigecupen?

Vi går alltid för guldet! Att åka upp och räkna med att förlora matcher är inte vår melodi, sen må det vara hänt att det råkar bli någon förlust men det är inte vår målsättning! Vi vill vinna alla matcher vi spelar!

Varför har ni valt att ta ut de spelare som är uttagna?

När vi ledare diskuterar vilka spelare som ska representera oss så utgår vi alltid ifrån vilka som kan ha en rimlig chans att nå Riksläger 1 i första hand. Vårt primära mål är att få med så många spelare som möjligt dit. Att sedan många föreningar representeras i vårt distrikt kan ses som lite lurigt när man möter distrikt som har färre klubbar, då de allt som oftast är mer samspelta. Men vi själva väljer att se det som en styrka där många föreningar i vårt distrikt producerar spelare med potential! Ett fint kvitto till ledarna i distriktet! Den individuella nivån är förhoppningsvis även så pass bra hos våra tjejer att det inte gör så stor skillnad om andra är mer samspelta.

Vilka spetsegenskaper besitter ditt lag? Individuella som lagmässiga?

Vi har ett gött go i laget och flera vinnarskallar, något vi hoppas kunna dra nytta av!

Vilka spelare i ditt lag ska publiken hålla koll på under Sverigecupen?

Tycker dem ska hålla koll på alla 15 som tågar in under finalen! Sen är det klart att vi har en del som sticker ut, men vi alla gillar olika typer och förhoppningsvis kan alla hitta någon vars spelartyp man uppskattar lite extra!

Hur har ledarstaben funderat på rollfördelning i laget?

Ledarna har utsett Sofia Sandqvist till lagkapten, en tjej som är en riktig bra pådrivare och alltid spelar helhjärtat på m6! I övrigt så har alla tjejer en viktig roll, och det är viktigt att alla bidrar med positiv energi. SverigeCupen pågår som bekant bara i tre dagar så det är viktigt att maximera den positiva energin. Vi har även en målvaktsinstruktör med oss, Kalle, som ska se till att målvakterna ges förutsättningar att vara i god fas. Något som är en nyckel för att hela laget ska kunna prestera på en hög nivå!

Slutligen:

Vad har du för råd till de spelare som inte kom med?

Besitter man ambitionerna att bli en bra spelare så är det bara att knyta näven i fickan och ösa på än mer med träning. Tjejerna är unga och det finns givetvis inget som säger att för man inte blev uttagen nu så är karriären körd. Alla utvecklas i olika takt och definitivt i olika åldrar så det gäller som sagt att ha skalle och köra på! Visa gärna oss ledare att vi gjorde ett fel som inte plockade med just Dig!

Truppen:

1. Kelly McVey, målvakt, Borås HK 84
2. Mikaela Ljungkvist, V6, Skövde HF
4. Annie Andersson, V6, Skövde HF
5. Tove Lindberg, 9m, Tibro HK
8. Emma Wahlström, 9m, Skövde HF
9. Ida Eriksson, 9m, Skövde HF
10. Tilda Helle, V6, Skara HF
11. Isa Franzén, 9m, HK Lidköping
12. Christina Lövgren-Hallberg, målvakt, Skara HF
13. Ida Hess, 9m, Alingsås HK
14. Wilma Carlsson, V6, Borås HK 84
15. Izabelle Swahn Lindh, H6, HK Brätte
17. Fanny Elovson, 9m, Skövde HF
18. Tova Lyckman, m6, Skövde HF
19. Sofia Sandqvist, m6, Skövde HF

Ledare:

  1. David Payani
  2. Nils Lundqvist
  3. Mats ”chefen” Sundling
  4. Kalle Gustavsson

2 Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here