Sverigecupen: Efter shoot-out står Halland som vinnare!

Foto: Matthew Tipple/Handbollskanalen

Efter två rafflande semifinaler där Göteborg Vit vann över Skåne Gul och Halland vann över Västergötland blev det äntligen dags för final. 

Efter 136 matcher och en hel del svett så Stockholm Svart & Skåne Gul i finalen. Halland tar ledningen i matchen genom Petter Hagström som Elias Hansson utökar strax därpå. Halland hinner göra ytterligare 1 mål innan Göteborg och Rasmus Lenzi presenterar sig i målprotokollet. En annan spelare som fick en mycket bra start var målvakten i Halland Lukas Ribberström som nästintill stängde igen kassen. En start som visade sig vara viktig då Halland kunde rida på vågen och göra mål framåt. Göteborg som under helgen har visat upp ett starkt försvar hade svårt att få stopp på Halland bakåt. Istället var det Halland som visade upp ett starkt försvar och gick efter 10 minuter ut på ett offensivare försvar.

Men Tage Barne i Göteborgs mål ville annat och kunde hjälpa sitt lag genom fina räddningar. Men det vinnande konceptet för Halland såhär långt i matchen var kraftfulla skott från distans. Skott som Tage och Göteborg hade svårt att få stopp på. För att komma in i matchen behöver Göteborg få ordning på sitt försvar. Men tyvärr var det inget av det som funkade och halvtidsresultatet skrevs till 9-14 i Hallands favör.

I början på andra halvlek fick Göteborg med sig momentum och med det uppstod det ett glöd som inte fanns i första. Det tillsammans med räddningar av Linus Karlsson i målet var det Halland som började darra. Helt plötsligt var Göteborg med i matchen vid ställningen 13-15. När När Rasmus Thomsen gör 14-15 från en retur på linjen blev det helt plötsligt match. Men med glöd så kommer också utvisningar och Göteborg drog på sig 2 st 2-minuters utvisningar och Halland kunde ta tillvara på tillfället och utöka sin ledning.

Göteborg ändrade matchbilden genom att gå ut på ett mer offensivare försvar vilket gjorde att Halland blev lite osäkra och de tekniska felen smög sig in i matchen. De tekniska felen hade kunnat straffa sig mer om inte David Neij hade stoppad en hel del av Göteborgs skott. Med 5 minuter kvar av matchen kliver Pelle Segertoft fram och smäller dit 18-18 och Göteborg var med i matchen igen. Ett kokande Rosvalla fick se två lag som inte riktigt vågade ta det avgörande läget och med 22 sekunder kvar tar Göteborg time-out.

Matchen efter shoot-out slutade 22-23 i Hallands favör.

 Göteborg VitHalland
 SpelareResultatSpelareResultat
1Pelle SegertoftGrym räddning av David NeijIsac JönssonMål
2Rasmus LenziMiss, utanförPetter HagströmMiss, för långt utkast
3Hampus JonssonMålElias HanssonMål
4Gustav HanssenMålRobin HermansonMål
5Rasmus ThomsenMålAlexander JonssonMiss, för långt utkast
 
 NU BÖRJAR HALLAND
6Hampus Jonsson (igen)För kort utkast som studsade…Simon MattsonMål

 

Placering Killar

 1. Halland
 2. Göteborg Vit
 3. Västergötland
 4. Skåne Gul
 5. Stockholm Vit
 6. Stockholm Svart
 7. Södermanland
 8. Skåne Röd
 9. Östergötland
 10. Göteborg Blå
 11. Småland Blekinge Norra
 12. Uppland
 13. Småland Blekinge Södra
 14. Örebro
 15. Västerbotten/Norrbotten
 16. Bohuslän Dal
 17. Dala-Gävleborg
 18. Västernorrland Jämtland
 19. Västmanland
 20. Värmland