Halland ny mästare i SverigeCupen 2018 – tog rejäl revansch på Skåne

Halland P03. Foto: Christoffer Borg Mattisson

Förra matchen lagen emellan i grupp B slutade med förkrossande seger för Skåne Röd med 20-10. Den här gången var det inte lika enkelt att få hål på Halland. De vita stod för en riktig kämpainsats och vann finalen med 17-14.

Med ett högt och irriterande försvar jobbade hallänningarna hårt för varandra mot snabba skåningar, som tvingades starta anfall nästan vid mittcirkeln. Skåne kom förbi till bra lägen också, som sig bör i en final, bland annat genom stegisättningssäkra Herman Josefsson på niometer.

Men längst bak för Halland fanns Alexander Lindén – en av 12 Aranässpelare – som stod för flera fina räddningar och såg till att det höll sig jämnt lagen emellan i halvtid. Men det var inte bara Halland som hade ett starkt försvar- och målvaktsspel.

Skåne Röd jobbade också med högt, aggressivt 5-1-försvar för att få stopp på de rörliga motståndarna. Och längst bak för de röda stod Hugo Rydberg som även han levererade högklassiga räddningar. Ställningen i halvtid höll sig därför till 5-5.

Andra halvlek inleds med några tekniska fel och lite guldnerver. En kompromisslös satsning av Fabian Nygren till 6-5 för Skåne satte tonen för den andra halvleken. Inga fingrar emellan, hud mot gummigolv, guldpengar på spel.

Halland vände tillbaka underläget till ledning 8-7 genom en av flera kontringar, men Skåne kom lika snabbt tillbaka genom ett av flera linjeinspel. Smack, smack smack smack. Mål efter mål under en period av två skickliga lag med kroppsfinter som skulle platsa i seniorhandboll.

Första rycket kom tio minuter in i andra halvlek, då Halland lyckas ta sig till de bättre lägena samtidigt och Lindén fortsatte att rädda bollar bakåt – och göra mål framåt. Lindén sköt själv in 12-8 till hallänningarna.

Skåne närmade sig mot slutet men Halland höll hårt hårt i finalen – och vann den. 17-14 skrevs siffrorna till och ett stort grattis till de nya mästarna!

Målskyttar:

Halland: Albin Svensson 4, Hampus Heym 3, Anton Kakko 3, Petter Donaldson 3, Razmus Nyman 2, Jacob Hellström 1, Alexander Lindén 1.

Skåne Röd: William Andersson 3, Herman Josefsson 2, Otto Blomgård 2, Fabian Nygren 2, Carl Lindqvist 2, Malte Sköld 1, Tewodros Bank 1, Assar Kammenhed 1.