EXTRA: Sverigecupen flyttas fram till februari

Foto: Matthew Tipple/Handbollskanalen

Enligt planeringen ska Sverigecupen för flickor och pojkar födda 2005 genomföras den 6–8 november. Nu har förbundet beslutat att flytta fram Sverigecupen till 5–7 februari 2021.

Anledningen till att cupen flyttas fram är naturligtvis coronapandemin och de restriktioner som finns i samhället. Tanken var att Sverigecupen skulle ha genomförts i Nyköping
i november, men nu får spelarna alltså vänta till februari istället.

 Beslutet är taget i bästa samförstånd mellan SHF,  den lokala arrangören IFK Nyköping och Nyköpings Arenor, Nyköpings kommun utifrån en tät och framåtriktad dialog kring konsekvenserna för att genomföra arrangemanget på ett tryggt och säkert sätt och inte minst utifrån den anda som vi vill att arrangemanget skall andas när vi samlar ungdomar från hela landet säger Robert Wedberg, Svenska Handbollförbundets generalsekreterare till förbundets hemsida.

– Efter en bra dialog med den lokala organisationen så tog vi detta beslut utifrån de riktlinjer som finns idag. Vi anser inte att vi kan genomföra arrangemanget utifrån de värden vi eftersträvar utan att behöva göra allt för stora insatser.

LÄNK: Sverigecupen flyttas fram till den 5-7 februari 2021