TV-tisdag: Svenska Cupen ska avgöras i en fullsatt Eriksdalshall

Hammarbys supportrar jublar. Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN

Efter månader av matcher ska Svenska Cupen avgöras. Hammarby ställs mot IFK Kristianstad och har hela publiken i ryggen. Kommer det vara nog för att besegra de svenska jättarna?

I en slutsåld Eriksdalshall ska Svenska Cupen avgöras. Dagens hemmalag, Hammarby, skrällde i den första finalmatchen när de besegrade IFK Kristianstad med 30-31. Ikväll är det dags för returen och det är ett laddat gäng ”bajare” som kliver in på planen.

– En fullsatt ”Jerka”. En final. En match som ska avgöra allt. Chanserna att vinna en titel – ja det är mycket känslor, säger Max Gugolz till Hammarbys hemsida.

Allsvenskan går mot avgörandet

Årets Allsvenska säsong börjar lida mot sitt slut och ikväll är det dags för Skånela och Amo att ställas mot varandra och samtidigt stänga omgång 23.

För Amos del räcker det med att vinna två av de tre återstående matcherna, då landar laget på 43 poäng vilket är nog för att säkra direktplatsen till Handbollsligan.

Skånela har redan säkrat kvalspel, men kan klättra förbi HF Karlskrona och upp på en andraplats om resultatet går med dem. Märstalaget måste vinna resterande tre matcher, medan det krävs att HF Karlskrona förlorar sina återstående.

Det är alltså två lag som fortsatt har mycket att spela för, och som allt som oftast spelar jämna matcher mot varandra. I höstas slutade matchen mellan lagen 29-29.

– Det kommer att bli en tuff match, men det är ju sådana här matcher man vill spela, säger Amos tränare, Andreas Stockenberg, till klubbens hemsida.

Allsvenskan:
19:00 Amo HK – Skånela
Sänds på Solidsport
ATG Svenska Cupen (herrar):
18:10 Hammarby – IFK Kristianstad
Sänds i Kunskapskanalen och på SVT Play