TV-söndag: Avgörande i Svenska Cupen och landslagsspel

Johanna Bundsen, IK Sävehof. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Sävehof och H65 Höör gör upp om titeln som Svensk cupmästare. Efter en utklassningsseger i den första matchen ser Göteborgslaget ut att storma mot vinsten. Dessutom spelar herrlandslaget mot Spanien i EHF Euro Cup.

Svenska Cupen startade i mitten av augusti, och nu återstår endast en match. Sävehof och H65 Höör ska spela den avgörande finalmatchen, som avgör vilket lag som tar hem titeln. Göteborgslaget vann den första matchen med förkrossande 23-41 och det kommer krävas en total genomklappning för att segern inte ska vara deras.

Skara kan avgöra slutspelskampen

Samtidigt ska Hallby och Skara stänga omgång 20 av SHE. Skara ligger för närvarande på en åttondeplats i tabellen, vilket innebär att de innehar den sista slutspelsplatsen. Hallby har dock fortsatt en teoretisk chans att gå om de lilaklädda. Om Skara förlorar resterande tre matcher, medan Hallby vinner sina så går den sista slutspelsplatsen till Jönköping. Skara har dock ett övertag i inbördes möten, då de vunnit de tre senaste.

Om Skara vinner dagens match avgör de alltså slutspelskampen.

Landslagsspel i Spanien

Sverige är direktkvalificerade till EM 2024, tillsammans med Spanien, Danmark och Tyskland. I och med detta spelar dessa fyra lag EHF Euro Cup, medan resterande länder gör upp om 20 platser till det kommande mästerskapet.

I onsdags besegrade blågult Spanien med 33-30, och idag är det dags för returmötet. Matchen spelas i Jaen och blir den 62:a drabbningen lagen emellan. Utöver onsdagens match har lagen vunnit varsin av de senaste två mötena. Spanien knep bronset i VM 2023 framför Sverige, medan blågult vann EM-finalen 2022.

SHE:
15:00 Hallby – Skara
Sänds på Cmore
ATG Svenska Cupen:
14:00 Sävehof – H65 Höör
Sänds på SVT
EHF Euro Cup: 
14:15 Tyskland – Danmark
18:00 Spanien – Sverige
Sänds på Viaplay