Svenska cupen: Skrällfritt i lördagens åttondelsfinaler

Ulf Schefvert. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Svenska cupen bjöd på hela fem returmöten under lördagen. Då visade favoriterna inga prov på några nerver. Lördagens matcher bjöd inte på några sensationer. 

Under lördagen vankades det stor åttondelsfest i svenska cupen, där hela fem returmöten gick av stapeln. Först ut var mötet mellan Skuru och Kärra, en match som aldrig blev särskilt jämn. Skuru hade med sig ett försprång på sex mål och det gjorde därför inte särskilt mycket att man föll med 24–25 i lördagens returmöte.

Även Kristianstad hade ett stort försprång att gå på inför lördagens retur på hemmaplan. Väl där var Ulf Schefverts lag i en klass för sig och skåningarna kunde till sist vinna med 31–21 och avancera till kvartsfinal.

Kungälv darrade inte heller och svarade upp krossen i första mötet med Boden (33–21) med att vinna returen med klara 36–26. För VästeråsIrsta räckte storsegern (34–21) i det första mötet. Det gjorde därför ingenting att det blev en klar förlust med 25–31 i hemmamötet.

I Jönköping var Hallby på jakt efter en sensation. Men trots att man besegrade H65 Höör på 27–26 på hemmaplan, räckte det inte efter storförlusten nere i Skåne (22–32). I stället är det H65 Höör som avancerar vidare.

Svenska cupen 7 oktober

Skuru–Kärra 24–25 (Skuru vidare till kvartsfinal)

Hallby–H65 Höör 26–25 (H65 Höör vidare till kvartsfinal)

Kristianstad–Heid 31–21 (Kristianstad vidare till kvartsfinal)

Kungälv–Boden 36–26 (Kungälv vidare till kvartsfinal)

VästeråsIrsta–Skara 24–31 (VästeråsIrsta vidare till kvartsfinal)