Svenska cupen: Karlskrona skrällde mot Bajen

Axel Söderqvist. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Svenska cupen har nått åttondelsfinaler på herrsidan. I de första fyra åttondelarna blev det två favoritsegrar och två skrällar – HF Karlskrona besegrade hajpade Hammarby med 30–26 och Kungälvs HK slog Eskilstuna Guif med 30–29.

Fredagskvällen innebar fyra matcher i Svenska cupen. I två av matcherna, IFK Kristianstads seger mot Alingsås HK och HK Aranäs seger mot HK Varberg, gjorde favoriterna jobbet. Men i två andra arenor slutade det med överraskningssegrar.

I Brinova stod nykomlingen HF Karlskrona mot hajpade Hammarby, bortalaget med nyförvärven Henrik Olsson och Josef Pujol i laget. Ett Bajen utan tempo i anfallsspelet lyckades inte lösa upp hemmalagets försvarsspel och Karlskrona kunde ta en meriterande seger, 30–26. En inte helt lätt uppgift för Bajen att vända i returen i Jerkahallen.

I Kungälv stod hemmalaget för fredagens andra skräll när de lyckades besegra Guif med 30–29. De tre shoot out-straffarna hjälpte så klart till, men det var fortfarande en stark prestation av ett Kungälv som ser intressant ut i år igen. Men kanske en liten fördel ändå för Guif inför hemmamatchen i Eskilstuna.

Fredagens resultat i Svenska cupen:

Alingsås HK – IFK Kristianstad 22–30
HF Karlskrona – Hammarby IF 30–26
Kungälvs HK – Eskilstuna Guif 30–29
HK Varberg – HK Aranäs 22–28