Svenska Cupen (h): Revanscher för Kristianstad och Malmö

Hampus Jildenbäck, HK Malmö. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN.

Både Kristianstad och Malmö kom till spel i cupen med svidande derbyförluster i bagaget. De vann sina matcher och hakar nu på i kampen om slutspelsplatser.

Förra säsongen placerade sig IFK Kristianstad och HK Malmö bland de sex översta lagen i Handbollsligan. I inledningen av Svenska Cupen har det gått trögare. Kristianstad förlorade med uddamålet mot lokalkonkurrenten Vinslöv och Malmö föll mot OV Helsingborg. Men när det var dags för den andra omgången gick båda lagen vinnande från matcher mot seriekollegor.

IFK Kristianstad tog emot Hammarby IF HF och vann med 27–22, efter att ha varit i underläge i paus. Albin Selin stod för sju mål i hemmalaget och Martin Dolk gjorde lika många för gästerna. Kristianstad hakar nu på i grupp 6 och möter Anderstorp på söndag.

För Malmö väntade en tuff bortamatch mot Aranäs i Kungsbacka. Aranäs kunde gå till halvtidsvila med en tremålsledning men Malmö gjorde en stark andra halvlek och vann till slut med 35–28. Det ger Malmö ett bra utgångsläge inför den sista matchen mot IK Baltichov. I samma grupp tog OV Helsingborg en ny seger när de vann mot just IK Baltichov med hela 39–19. För Aranäs krävs förmodligen en vinst borta mot formstarka OV Helsingborg i den sista omgången.

Lugi ångar på i sin grupp och tog sin andra raka seger efter Jonas Elverhøys tio mål mot IFK Ystad. Matchen slutade 34–29 och Lugi är nu klara för slutspel. IFK Ystad och Kärra HF gör upp om den andra platsen och möter varandra i den sista omgången.

Tisdagens resultat:

OV Helsingborg HK–IK Baltichov 39–19 (19–10)

HK Aranäs–HK Malmö 28–35 (18–15)

Lugi HF–IFK Ystad HK 34–29 (18–16)

IFK Kristianstad–Hammarby IF HF 27–22 (15–17)