Söndagens resultat: Hammarby utslagna – på målskillnad

Gustav Davidsson. Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån.

Under söndagen spelades flera avslutande gruppspelsmatcher i Svenska cupen. Två lag från Handbollsligan i form av Önnered och Hammarby får redan nu se sig utslagna – efter målskillnadsdramatik.

Det var upplagt för en nervkittlande avslutning på herrsidan i Svenska cupen under söndagen. Det var precis vad vi fick.

Hammarby, som slog Vinslöv med 29–25 under lördagen, fick invänta Kristianstads match mot Anderstorp under söndagen för att få reda på sitt öde. En tiomålsvinst (34–24) för Kristianstad innebar att Stockholmslaget fick se sig som trea och därmed utslagna i gruppen på målskillnad. Vinslöv kunde å sin sida jubla över sin andraplats och därmed ett avancemang till slutspelet.

Önnered hade en tuff uppgift framför sig när det gällde att ta in många mål på andraplacerade Skånela. En uppgift som blev för svår trots 34–26 mot Lindesberg. Det saknades ändå nio mål upp till Skånela som fick med sig ett starkt resultat – trots förlust – dagen innan mot Alingsås (23–25). Därmed missar även Önnered slutspelet.

Det återstår ännu matcher i två grupper, som båda spelas under tisdagen (Varberg–Ystads IF samt Baltichov–Malmö). I övrigt är följande lag, i gruppordning, nu vidare till slutspelet som lottas klockan 15 under måndagen:

– Amo HK
– IK Sävehof
– IFK Skövde HK
– Redbergslids IK
– Alingsås HK
– Skånela IF
– IFK Kristianstad
– Vinslövs HK
– Lugi HF
– IFK Ystad
– Eskilstuna Guif IF
– IF Hallby HK

Helgens resultat, Svenska cupen (herrar):

Torslanda HK – Amo HK 27-36
Kärra HF – HK Ankaret 37-29
Ystads IF – HIF Karlskrona 31-31
Enköpings HF – HK Varberg 21-30
Kungälvs HK – Torslanda HK 37-34