Skuru klarade sig trots förlust

Malin Berndals sju mål vägde tungt för Skuru. Foto (arkiv): Petter Arvidson/Bildbyrån.

Skuru IK kom undan med blotta förskräckelsen som tredje lag till semifinal. Det samlade nederlaget gav ändå H65 Höör moralisk höjning, 30–29 på bortaplan var ett trendbrott efter några trista tävlingsmatcher och en delseger inför framtiden i serien.

H65 förfogar inte längre över de stora spelarresurserna och har en bit upp till toppen i SHE. Med Malin Sandberg i en ansvarsfull position från distans och ett vasst nyförvärv i Johanna Östblom är högstanivån trots allt hög under hösten.

Skuru fick erfara vad de rödklädda ville tidigt i Nacka Bollhall och saknade själv skärpa från start.

Det stod 1–2 efter tre shoot out-fasen och lagen kastade loss i en halvlek med flera ledarbyten.

Elin Hansson tog vid från förra matchen med starka 30 minuter och fem mål för Skuru medan H65 hade Malin Sandberg högst i målprotokollet till 15–16 på tavlan.

Skuru var skakat när Johanna Östblom snabbt ökade bortaförsprånget med ett par bollar. Det kom mer från Höörtillskottet som pytsade in fem mål efter paus.

Som bäst hade H65 23-18 och därmed sammanlagd ledning, Skuru balanserade verkligen på marginalen i fyra måls underläge och bara tolv minuter kvar.

En kraftig slutforcering istället för upprepade straffmissar fällde dock avgörandet för avancemanget. Malin Berndal var på språng, Alexandra Bjärrenholt skickade in ett av få lyckade sjumetersavslut till 27–28 och Hansson kvitterade när en dryg minut återstod

Alltihop befäste Skuru som semifinallag, låt vara att Filippa Nyman gjorde matchens sista mål och markerade inför fortsättningen.

Skuru hjälpte också till att understryka däremot den geografiska mångfalden i cupen – de tre hittills klara semifinallagen kommer från Kristianstad, Partille och Nacka. Skara HF och Önnereds HK fullbordar kvartetten den 12 oktober.

Skuru IK–H65 Höör 29–30 (15–16)
Matchprotokoll >>
Skuru vidare med 60–57 sammanlagt