Skövdevinsten räckte inte – utslagna ur Svenska cupen

Matilda Forsberg och Julie Berg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Skövde HF hade sex mål att hämta upp efter den första kvartsfinalen i Svenska cupen. De rödklädda kämpade frenetiskt och vann matchen – men inte med tillräckligt mycket. VästeråsIrsta är vidare till semifinal. 

Det var VästeråsIrsta som gick in i gårdagens avgörande kvartsfinalmatch med bäst läge. 29-35 i den första matchen, och därmed var Skövde tvungna att jaga både mål och seger.

Och det såg ut att kunna bli en riktig rysare. Efter en jämn inledning på matchen gjorde de rödklädda ett ryck och gick iväg till 15-10. En ledning som dock hade kunnat vara ännu större, efter några träffar i målramen istället för nätet.

Halvtidsresultatet skrevs till 17-14 och Skövde gav sig chansen att på allvar utmana om en semifinalplats.

VästeråsIrsta lyckades få ihop spelet bättre i andra halvleken, och vägrade släppa iväg Skövde till en större ledning. De rödklädda försökte skapa en så stor differens som möjligt, men efter lite slarv så slutade matchen 32-29, vilket inte var tillräckligt för Skövde.

VästeråsIrsta var tillslut tre mål bättre än Skövde totalt, och avancerar därmed vidare till semifinal i Svenska cupen.

Målskyttar Skövde HF: Matilda Forsberg 9, Britta Jakobsson van Stam 4, Elma Örtemark 4, Moa Andersson 3, Julie Berg 3, Johanna Flygelholm 3, Tindra Sahlin Wallenius 3, Ida Eriksson 2, Melina Pilav 1
Målskyttar VästeråsIrsta HF: Tilde Skoog 8, Ellen Göthlin 7, Viola Paulsen 4, Svea Lind 2, Amanda Sjöstrand Hallman 2, Fanny Söderberg 2, Maja Wiklund 2, Love Kumlin 1, Jonna Olsson 1