Skövde tog revansch från fjolåret

Viktor Hallen. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0277

Matchen mellan Skövde och Amo blev en repris på förra årets kvartsfinal i Svenska cupen. Då vann Amo, men idag var det Skövde som tog hem två poäng.

Amo bjöd in Skövde till andra omgången i grupp två av Svenska cupen. Minik Dahl Hoegh inledde matchens målskytte med att sätta den sista av tre shoot outs.

Lagen följdes sedan åt till matchminut tjugo. Gusten Montonen gjorde 11-10, vilket var starten på en strålande period för Amo. Hemmalaget var uppe i 16-11 med fyra minuter kvar av halvleken, men Skövde snyggade till siffrorna något i slutminuten (18-14).

Skövde stod sedan för en imponerande upphämtning i början av andra halvlek och var ikapp med 21 minuter kvar av matchen. Favoriterna var det klart bättre laget när matchen skulle avgöras och Viktor Hallén kunde säkerställa slutresultatet 33-29.

”Amo-spöket är ett minne blott”, skriver Skövde på hemsidan.

Dagens resultat innebär att avancemangsplatserna i grupp två redan är klara. Det blir Skövde och IFK Ystad som går vidare från gruppen.

”Erik Sääf bör nämnas lite extra efter fem gjorda mål. Erik kom in i andra halvlek och gjorde en kanoninsats mot sina tidigare lagkamrater i Amo.
Jonas Burud spelade i första halvlek, noterades för tre mål och sin starkaste insats hittills i IFK-tröjan”, skriver Skövde på hemsidan.