Skövde först till kvartsfinal i Svenska cupen

Bjarni Valdimarssons sju mål räckte bara till en pinne. Foto (arkiv): Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN

IFK Skövde och Önnereds HK hade likaläge efter den första slutspelsmatchen. I returen var hemmaplan och Bjarni Valdimarssons träffprocent efter paus med i spelet som tog Skövde vidare.

Det blev en het tillställning i Arena Skövde med avancemang till vinnaren i potten. Mishels Liaba och Jesper Jensen saboterade sina egna chanser att bidra längre med var sitt rött kort kring kvarten spelat.

Shoot out gav som vanligt en skjuts till målskyttet, försvarsspelet var inte lika framgångsrikt när Skövde kopplade ett litet grepp med 20–18 i paus.

Andra halvlek var Valdimarsson show med nio fullträffar från den blivande elvamålsskytten.

Önnereds Andreas Berg och Pelle Segertoft hade del i uppryckningen från 29–22 på tavlan till snudd på kvittering med tre minuter kvar.

Längre kom inte gästerna, Valdimarsson och Skövde fick till spurten med kraft snarare än finess och summerade fyra måls seger med 35–31.

– Vi krigade oss till segern. Jag förväntar mig inte att allt ska gå på räls. Anfallsmässigt var det bra och vi ska komma ihåg att Önnered gör många mål i sina matcher och de är ett mer taktiskt och spelande lag än tidigare, sade IFK-tränaren Henrik Signell till klubbens hemsida.

IFK Skövde–Önnereds HK 35–31 (20–18)
Skövde vidare med 63–59 sammanlagt.