Skara HF starka i andra åttondelen – klara för kvartsfinal i cupen

Skaras Sara Johansson. Foto: Johanna Lundberg, Bildbyrån.

Efter förlusten senast kom Skara HF tillbaka starkt när den andra åttondelen spelades mot IF Hallby under lördagen. Gästerna bjöds aldrig riktigt in i matchen utan Skara kunde spela sitt spel rakt igen och ta med sig en stabil seger – samt en plats till kvartsfinalerna i Svenska cupen. 

När den andra åttondelen i Svenska cupen drog igång mellan Skara HF och IF Hallby gick gästande Hallby in i matchen med god chans att skrälla och knipa platsen till en kvartsfinal. Efter en tvåmålsseger i det första mötet var det vinst, oavgjort eller en förlust med ett mål som var de utfall som skulle möjliggöra Hallbys avancemang i cupen.

Med ett knappt överläge efter matchens inledande shoot-outs – där Elsa Helle var den enda av tre Hallbyspelare som lyckades få in bollen – blev det dock en tung första halvlek för det allsvenska laget.

Skara startade offensivt och drog snabbt iväg till en trygg ledning, där de bland annat hade 14-7 efter 18 spelade minuter. Ledningen utökades sedan ytterligare för hemmalaget innan halvtidsvilan, mycket tack vara fina uppvisningar av Melanie Felber och Sara Johansson som stod för fem mål vardera under matchens första 30 minuter. För gästernas del stod även Elin Johansson för fem mål.

Halvtid: 21–14

Det stora försprånget som Skara skaffade i den första halvleken blev för mycket för Hallby att ta igen och höll i princip i sig genom hela den andra halvan av matchen. Jönköpingslaget fick därför se sig klart besegrade när Skara vände tillbaka starkt efter förlusten i den första åttondelen.

I och med segern är Skara därmed klara för kvartsfinal i Svenska cupen. Sedan tidigare är även Sävehof, Önnered och Lugi klara för kvartsfinal.

Skara HF – IF Hallby HK 35–27 (21–14)