Selbys tre punkter efter Hammarby–IFK Kristianstad

IFK Kristianstad jublar. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

IFK Kristianstad är cupmästare efter seger borta mot Hammarby. Här är Ola Selbys tre punkter efter matchen.

Espen Christensen den stora hjälten för IFK Kristianstad

Han har redan fått besked att det inte blir något nytt kontrakt med IFK Kristianstad nästa säsong. Bortalaget var illa ute i cupfinalen, men i den andra halvleken klev norrmannen verkligen fram – och dessutom i shoot out-straffarna där han räddade två av fyra och blev stor matchvinnare för klubben där han från och med nästa säsong inte längre är önskvärd.

Extra imponerande att vinna säsongens tuffaste bortamatch

Bortamatch mot ett av Sveriges bästa hemmalag som dessutom har Sveriges bästa, och framförallt mest högljudda, publik. Dessutom underläge i paus och ett riktigt tufft läge. Därför var IFK Kristianstads prestation ännu mer imponerande och kanske framförallt i den andra halvleken. IFK-spelarna såg inte påverkade ut av den otroliga stämningen i hallen och därför blev det ett cupguld till slut.

Inramningen höll högsta klass

Det finns naturligtvis ingen annan arena i svensk handboll där stämningen och inramningen håller lika hög nivå som den gör i Eriksdalshallen. Kristianstad Arena för några år sedan höll riktigt hög klass – men det Bajensupportrarna gjorde ikväll är vi verkligen inte bortskämda med att se i Sverige.