Sävehof cupmästare – trots förlust

Segerglädje i Sävehof. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0441

Trots säsongens första förlust mot svenskt motstånd höll Sävehof undan. Göteborgslaget förlorade visserligen den andra finalmatchen med 25-31, men tack vare krossen i det första mötet tar de ändå hem cuptitel för första gången. 

Det skulle krävas en kollaps av Sävehof för att H65 Höör skulle ha chans att ta hem Svenska Cupen, efter att Göteborgslaget vann den första finalmatchen med förkrossande 23-41.

Och kanske tändes ett litet hopp hos H65 Höör efter inledningen av matchen. Skånelaget dominerade bakåt och Leila Melcher växte till en vägg i målet. Nio minuter in i matchen hade Sävehof endast lyckats göra ett mål och tillslut krävdes en timeout för att få ordning på spelet.

Det som sas under timeouten hjälpte för Sävehof. Spelet kom igång och underläget krympte sakta. Men när det var dags för halvtidspaus låg favoriterna fortsatt under (12-14).

Höör fortsatte imponera

H65 Höör fortsatte visa upp skicklighet efter pausvilan och visade att de ville vinna matchen betydligt mer än Sävehof. Det var frustrerat och irriterat i Göteborgslaget och inte mycket som stämde.

– Nu är titeln klar, men jag vill vinna den här matchen också, sa Jesper Östlund till laget i en timeout med tio minuter kvar av matchen.

Men så blev det inte.

När lägena fanns missade Sävehof både öppet mål och frilägen. Höör vann tillslut matchen med 25-31, men i och med bottennappet i den första finalmatchen är det Sävehof som tar hem Svenska Cupen.

Sävehofs spelare verkade inte alltför nedslagna av dagens förlust, utan samlades i en stor glädjering efter slutsignalen.

– Det är jävligt roligt och om vi struntar i den här matchen är det skitkul att vinna guld och det firar vi. Det blev pannkaka idag, säger Frida Rosell till SVT efter matchen.

För Sävehof är detta klubbens första cuptitel på damsidan.

Extra glädjande är att Olivia Mellegård äntligen är tillbaka på planen igen efter knäskadan.

Målskyttar Sävehof: Mai Kragballe Nielsen 6, Stella Huselius 4, Thea Blomst 4, Frida Rosell 3, Nina Koppang 2, Thea Kylberg 2, Elin Heikka 1, Johanna Forsberg 1, Irma Kocanovic 1, Emma Mihailovic 1

Målskyttar H65 Höör: Isabelle Andersson 8, Ida Gullberg 7, Cassandra Tollbring 6, Tilda Winberg 4, Emma Nuhanovic 3, Emma Jönsson 2, Elsa Åsberg 1