OV Helsingborg fortsätter att imponera i Svenska cupen

Emil Andersson, OV Helsingborg. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

OV Helsingborg går riktigt starkt i Svenska cupen. Efter att ha vunnit sin grupp besegrade de under måndagen Redbergslids IK med 33–32 i den första åttondelsfinalen av två. 

Inför förra säsongen kom Toni Johansson in som ny tränare i OV Helsingborg och gjorde omgående ett bra jobb. Men truppen var för tunn och skador i kombination med dålig form hos en del spelare gjorde att klubben åkte ur Handbollsligan.

Men kanske har Johanssons fina jobb gjort att det har börjat vända nu för OV, även om man som bekant inte vinner några titlar i september. OV besegrade såväl HK Malmö som HK Aranäs i gruppspelet och i åttondelsfinal väntade så Redbergslids IK.

OV började visserligen matchen med tre shoot out-straffar, men det blev seger med 33–32 till slut. RIK saknade storstjärnan Elliot Stenmalm, men det var fortfarande en riktigt bra prestation av OV, som nu har ett kanonläge att nå kvartsfinal.

I måndagens andra åttondelsfinal blev det ett betydligt mer väntat resultat när IFK Skövde bortabesegrade IF Hallby med 33–29.

Svenska cupen fortsätter ikväll med dubbla matcher på herrsidan: HK Malmö tar emot Amo HK och IK Sävehof ställs mot Ystads IF. På damsidan spelar Hallby hemma mot Skara HF.