Önnered till kvartsfinal trots förlust mot taggat Kärra

Maria Sundin, Kärra. Foto: Viktor Ljungström

Önnered – Kärra i åttondelsfinal i Svenska Cupen, men också ett laddat lokalderby. Förhoppningsvis skulle matchen ge svar på om nykomlingen Kärra håller SHE-klass och om Önnereds omfattande satsning på förnyelse av truppen ger resultat.

Första halvlek var jämnare än förväntat sett till att Önnered var helt ohotade i deras match förra veckan. Men med spelare som Meja Bernvid, Alexandra Lundström och målvakten Åsa Björklund har Kärra en stomme av god SHE-klass. Kärra lyckades till och med gå upp i tre måls ledning efter halva halvleken. Men då märktes skillnaden som mest mellan lagen – Önnered skakade lätt av sig omaket att ligga under. Fortare än kvickt vässade laget till målskyttet och gick till halvtid med två måls ledning.

Halvtidsresultat: 17-15

Andra halvlek steg intensiteten i matchen, framförallt i Kärras spel. Ändå väntade sig hemmapubliken att Önnered skulle göra det där rycket som till sist knäcker Kärra. Men det blev precis tvärtom. Kärra gör sin bästa match på år och dagar och är i slutminuterna på god väg att hämta in det försprång Önnered hade på sex mål från första matchen. Men ett skärrat och överraskat och kanske till och med häpet Önnered håller ändå undan till sist i en oväntad dramatik.

Så till svaren i på ingressens frågor. Önnered kan mycket väl bli ett topplag, kvaliteten finns där. Men inte idag, därtill var de många slarvfelen och taniga skotten alltför många. Kärra, å andra sidan, har en hel del kvar att bevisa för att räknas som ett stabilt SHE-lag. Framförallt på grund av beroendet av en enda spelare: lagets stjärna Alexandra Lundström. Ett faktum som övriga SHE-lag naturligtvis kommer att utnyttja. Ikväll bar hon Kärra på sina axlar med tio kanonskott i mål. Fint kompletterad av Vanja Andersson.

I Önnered imponeras man av Hanna Eriksson i målet och Evelina Källhage, åtta mål ikväll. I övrigt måste skärpan upp, Önnered kan bättre än så här.

Slutresultat 27-30, totalt efter båda matcherna 57-54

Önnered: Evelina Källhage 8, Linnea Säreborn 4, Fanny Elovsson 3, Tilda Mathijs 3, Mette Bejder 2, Line Homdrum Rusten 2, Elin Svensson 2, Moa Boqvist 1, Nora Lundell 1, Elin Hallagård 1

Kärra: Alexandra Lundström 10, Vanja Andersson 6, Emmie Svensson 4, Meja Bernvid 2, Maria Sundin 2, Elsa Aling 2, Olivia Sahlin 2, Ida Reinholdsson 1

Anders Hilmersson