Melanie Felber tillbaka i cupstarkt Skara

Skaras Melanie Felber Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN.

Skara HF slog två flugor i en smäll under onsdagens cupmatch. Seger över Kungsängens SK, 34–25 i bortahall. Dessutom välkomnade det lila laget Melanie Felber tillbaka i spel.

Felber tog handbollspaus precis före årsskiftet för att fokusera på tillökning i familjen. Under sommaren födde hon en dotter, sju veckor senare var SHF:s erfarna målspruta igång igen i tävlingsmatch.

– Jag har tränat med laget sedan omstarten den första augusti och är med så fort kroppen tillåtit. Jag hade inte så stora förväntningar på min egen insats, bara roligt att känna på match igen. Vad gäller lagets insats finns det bra saker att plocka fram och en del att jobba vidare med, sade hon efteråt till klubbens hemsida.

Med Felbers farthjälp och tre egna mål kunde Skara styra över händelseförloppet mot division 1-motstånd.

Kungsängen med sexmålsskytten Isabelle Jidmar satsade frisk i en dryg halvlek, 5–0 från shoot-out räckte till att hålla matchen jämn till 20 lika.

Sedan satte Skara in ett ostoppbart 9–1-ryck, Sara Johansson (sju mål) satte tryck från nio meter och Sofia Berndtsson placerade in linjelägen.

Nästa gång väntar gruppfinal, IF Hallby med hemmafördel för Skara.

– Då möter vi ett fysiskt mycket vassare lag. Det blir en bra värdemätare och en generalrepetition inför seriespelet, sade Magnus Frisk till klubbsajten.

Svenska cupen, grupp 6
Kungsängens SK–Skara HF 25–34 (18–18)
Grupp 3, Alingsås HK–H65 Höör 25–29 (16–16)