Målkalas när Önnered fixade kvartsfinal

Pontus Zetterman Foto: HSC 200 Coburg & Bildbyrån

Svenska Cupen har blivit en kär återkomst för handbollsklubbarna. På ett tidigt skede av säsongen kan de lufta och utvärdera sina respektive trupper. Antagligen utvecklar det svensk handboll.

I kvällens herrmatch Önnered – Hallby stod en kvartsfinalplats på spel. Första mötet gav Önnered en ledning med sju mål. Andra mötet kanske hade en svag touch av att matchen redan var avgjord. Men Hallby gjorde allt de kunde för att komma ikapp, men egentligen var de aldrig i närheten.

Det vi såg var konsten att kontrollera en match. Önnered var helt enkelt aldrig hotade, mycket beroende på den upprustning Önnered gått igenom inför denna säsong. Med nyförvärv av bästa märke vore det en gåta om de skulle missa slutspel. Välkända namn som Anton Blickhammar, Pontus Zetterman, Alfred Ehn och en hemvändande dynamitskytt som Marcus Norrbrink har Önnered seglat upp rejält i experttipsen. Ikväll visade de alla god form.

Ändå var det en 18-årig högersexa som stal kvällens show. Adrian Källhage har ett välbekant efternamn i handbollskretsar, släktingen Evelina är elitspelare. Ikväll svarade Adrian för fem mål. Till hans värde som underhållare kan läggas de fina kullerbyttorna han utför efter målgörande.  I samma genre kan Elias Lundstad sägas tillhöra, hans snurrfint får motståndarna att tappa balansen.

I övrigt kan sägas om matchen att Önnered var bästa laget, deras offensiv höll betydligt högre klass än deras defensiv. Det förklarar matchens stora målskörd, 75 mål! Publiken fick mycket mål för pengarna.

I Hallby konstaterade vi att Charles Hugosson är åter efter två år i Malmö. Kan Charles komma tillbaks i den form han var för 2-3 år sedan blir han värdefull för Jönköpingsgänget. I kväll var han inte bäst i laget, det var Albin Broman.

Slutresultat 39 – 36

Anders Hilmersson