Lugi och Sävehof vidare i cupen

Lugis tränare Marc Uhd Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Under fredagkvällen spelades det två kvartsfinaler i ATG Svenska Cupen. I Eskilstuna tog Guif emot Lugi och i Alingsås gästade Sävehof Alingsås HK. När matcherna var färdigspelade stod det klart att det blev Lugi och Sävehof som får göra Amo sällskap i semifinalerna.

I det första kvartsfinalmötet mellan Lugi och Guif var det inget snack om saken. Lundalaget blev alldeles för svåra för Guif som föll med nio bollar. Detta betydde att Eskilstunalaget stod inför en tuff uppgift och behövde vinna gårdagens kvartsfinal med tio bollar för att ta sig vidare till semifinal.

Så blev det inte. Matchen var jämn och slutade 36–36 men eftersom Lugi redan hade ett försprång med nio bollar betyder det att de tog sig vidare till semifinal i ATG Svenska Cupen.

Även Alingsås stod inför en tuff uppgift under fredagskvällen. Sävehof stod för motståndet och Partillelaget vann den första kvartsfinalen med hela 35–21 vilket betydde att Alingsås behövde vinna med fjorton bollar för att ta sig till semifinal.

Så blev inte fallet. Sävehof var fortsatt stabila och vann matchen med 32–35 vilket betyder 67–46 efter två kvartsfinaler.

Nu återstår det endast en semifinalplats och det återstår att se om det blir IFK Kristianstad eller OV Helsingborg som tar den. Där är det fördel Kristianstad som vann den första kvartsfinalen med 31–27.

Returmötet spelas den andra december i Helsingborg.