Lugi allt mer cementerat i botten – storförlust mot Skara

Skaras Melanie Felber Foto: Viktor Ljungström / BILDBYRÅN

Lugi fortsätter att gå tungt i Handbollsligan. Mot bottenkonkurrenten Skara kom säsongens sjunde förlust och laget är alltjämt fast förankrat i tabellbotten. 

Inför säsongen trodde de flesta att Lugi skulle få det tufft i Handbollsligan och säsongsupptakten har speglat precis detta. Inför förra lördagens match mot VästeråsIrsta var laget utan seger i sina sju inledande matcher. Men då kom trendbrottet och skåningarna fick med sig två poäng efter 24–23 uppe i Västerås.

Således var det lite vind i de vinröda seglen inför fredagskvällens möte med Skara, som också har haft en tuff start på säsongen.

Men snabbt stod det klart att Lugi inte skulle vara i närheten av några poäng i den här matchen.

Efter lite drygt 17 minuters spel prickade gästerna dit 10–3 och i halvtid var bortalaget i ledning med 16–8. Ett resultat som innebar att matchen var avgjord i praktiken.

I den andra halvleken kunde Skara sedan bevaka sin ledning och vinna med komfortabla 36–24 och därmed säkra två viktiga poäng. Detta efter bland annat åtta mål av skyttedrottningen Melanie Felber.

För Lugis del innebär förlusten att man alltjämt parkerar på jumboplats, på samma poäng som nästjumbon Kungälv, som ställs mot Skuru under lördagen.

Lugi HF–Skara HF 24–36 (8–16)