Klart: Så spelas kvartsfinalerna i Svenska cupen

Michael Apelgren. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN.

Titelförsvararen IK Sävehof får ta vägen om Stockholm i kvartsfinalen mot Hammarby IF. Lottningen av nästa omgång av Svenska cupen ordnade också IFK-drabbningen Kristianstad–Skövde, meddelar svenskhandboll.se.

Det är åtta lag kvar i Svenska cupen på herrsidan, varav hälften nådde kvartsfinal förra året.

Sävehof och Hammarby är intressant på många sätt, bland annat har tränarkonkurrenterna Michael Apelgren och Patrik Fahlgren en bakgrund som involverar spelår i motståndarlaget.

– Det var den svåraste lottningen vi kunde få. Det finns många likheter mellan oss och Hammarby. Vi ska mötas i Partille i seriespel innan kvartsfinalerna. Jag tror det kommer bli lite slutspelsfeeling mellan Sävehof och ”Bajen”, säger Apelgren till Svenska handbollförbundets hemsida.

Kristianstad mot Skövde är en repris på vårens SM-semifinal, Ystads IF drabbar samman med IF Hallby och HK Malmö ser fram emot dubbelmötet mot Alingsås HK.

Kvartsfinalerna äger preliminärt rum 13 och 19 november, med andra ord tio-elva omgångar in i ligaspelet som just är igång med andra omgången. Hammarby, Kristianstad, Malmö och Ystad inleder på hemmaplan enligt svenskhandboll.se.

Lottningen i sin helhet:
IK Sävehof–Hammarby IF
IFK Kristianstad–IFK Skövde
Ystads IF–IF Hallby
HK Malmö–Alingsås HK

Länk: Sävehof mot Hammarby i kvartsfinal