IFK Skövde vann i Anderstorp

IFK Skövdes Viktor Hallén. Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN.

Efter en jämn första halvlek och bra målvaktsspel i båda lagen kunde IFK Skövde bärga segern i den första tävlingsmatchen för säsongen. Med 13 målskyttar i laget vann SM-finalisten till slut med nio bollar.

IFK Skövde gick runt på många spelare när de gästade Anderstorps SK i den första omgången av ATG Svenska Cupen. Men hemmalaget fick en smakstart efter att ha förvaltat alla sina sex shootouts, och de höll – tack vare sitt tidiga överläge – jämna steg med Skövde under den första halvleken. Det dröjde till 28:e minuten innan Erik Sääf kunde kvittera, men Anderstorps Wilhelm Ernst (matchens bästa målskytt med sju mål) gav hemmalaget ledningen med 15–14 strax innan halvtidsvilan.

Anderstorp hängde med bra under den första kvarten i den andra halvleken och målvakten Elias Karlsson (tidigare i Skövde) stod för flera bra aktioner. Men efter Kristian Svenssons mål i den 46:e minuten (som innebar Skövdeledning med 21–19) följde sju raka bortamål och kampen var avgjord.

Matchen slutade 32–23 till Skövde efter fem mål av Viktor Hallén och tretton olika målskyttar i det segrande laget. Målvakterna i de båda lagen, Elias Karlsson i Anderstorp och Fabian Norsten i Skövde, blev utsedda till matchens lirare.

– Jag tycker att vi jobbar på bra. Anderstorp gör det bra utifrån förutsättningarna. Vi visar tålamod och det kan vara svårare än vad många tror att hantera sådana här matcher, säger IFK Skövdes tränare Henrik Signell på klubbens hemsida.