Vinst för Höör i cupen utan att imponera

Amelia Lundbäck. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

För oss som gillar handboll har Svenska Cupen blivit en tröst i sensommaren, vi slipper vänta tills de gula höstlöven dinglar ner innan det är skarpt läge. Idag gällde det första matchen i åttondelsfinalen mellan Heids och Höörs damer. De senare tillhör i stort varje försäsong de favorittippade medan Heid sällan nämns i förhandssnacket.

Första halvlek visade ett koppel sällsynt hungriga spelare i ett tempo dom egentligen inte klarade av. Framförallt var skärpan i avsluten inte i normal klass. Efter hand var det dock Höör som skärpte till sig. Laget bärs till stor del av Amelia Lundbäck som styr spelet, gör målen, tar straffarna och har ett bastant tryck i försvarsspelet. I första halvlek är hon planens dominant. Detta trots att Heid, efter en blek insats mot Lugi i gruppspelet, nu även kunde mönstra två av sina bästa spelare, Sara Larsson Fridman och Rebecka Karlsson.

Heids hopp om att åter få igång skyttestarka Towe Andersson ser ut att blekna, axelskadan kommer att ta tid. I Höör är saknaden minst lika stor efter korsbandsskadade Isabell Andersson.

När Höör ganska snabbt i andra halvlek gick upp till 4-5 måls ledning var risken för Heid att det här kunde bli en tvåsiffrig baksmälla. Men Heid kämpade på och efter 15 minuter var lagen i likaläge. Det är då skillnaden är som tydligast mellan lagen. Höör ökar tempot, skärper sinnena och drar åter iväg så den lilla spänning som finns är som bortblåst.

Trots allt gör Heid en klart godkänd insats mot ett något bättre lag. Men såväl Heid som Höör har en hel del att jobba med. Bristen på tävlingstempo är påtaglig. Och i Heid måste man få igång Rebecka Karlsson i fjolårsform. Idag var det Ronja Gustafsson och Miranda Nasser som lyste mest.

Bäst i Höör var förutom Amelia Lundbäck även Irma Schjött i målet och en effektiv Binto Linnér, med fyra mål där samtliga utfördes på identiskt samma sätt.

Slutresultat: 20-24 (9-12)

Heid: Ronja Gustafsson 5, Julia Walstern 4, Linn Hansson 4, Johanna Flygelholm 2, Annica Smidje 2, Miranda Nasser 1, Rebecka Karlsson 1

Höör: Amelia Lundbäck 6, Binto Linnér 4, Johanna Östblom 3, Alma Skretting 2, Emma Rask 2, Anna Olsson 2, Viktoria Larsson 1, Linnea Pripp 1, Malin Sandberg 1, Filippa Nyman 1, Ida Gullberg 1

Anders Hilmersson