H65 Höör har ena foten i finalen

H65 Höörs Cassandra Tollbring Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Det är klar fördel för H65 Höör efter första semifinalen mot VästeråsIrsta i Svenska cupen. Skåningarna vann i Västerås med 33–24 (19–11), där Cassandra Tollbring blev gästernas mesta målskytt med sju bollar.

Under VM har vi haft mycket att göra så vi är lite sena på att rapportera om tisdagens drabbning i Svenska cupen mellan Västerås och Höör, som dom sistnämnda vann stort.

Hemmalaget inledde starkast i Västerås Arena och hade ledningen med 6–3 och sen vid 9–8 efter 18 minuter. Då tog det roliga slut för VästeråsIrsta.

Höör kom tillbaka och vände till överläge med hela 19–11 i halvtid, där Cassandra Tollbring faställde halvtidsresultatet från straffpunkten – en av hennes fem straffmål för kvällen.

För gästerna var det Love Kumlin som var målfarligast med sina matchande sju baljor men det hjälpte inte för VIH som inte kunde hämta igen utan förlorade med nio bollar till slut.

Returen mellan lagen spelas 25 januari. I den andra semifinalen möts Skuru och Sävehof, där Skuru startar på hemmaplan 26 januari och returspel i Partille den 28 januari.