Favoritsegrar i ATG Svenska Cupen

Skaras Melanie Felber. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN.

Gårdagen var intensiv med tolv matcher i ATG Svenska Cupen för damerna. Tio av matcherna slutade med favoritsegrar. 

Handbollssäsongen är igång på riktigt och under gårdagen var 24 lag igång i ATG Svenska Cupen.

I Nacka höll Skuru IK för favorittrycket när de besegrade Boden Handboll med 26-19, trots att de låg under med 10-11 i pausvilan. Målfarliga Clara Pettersson Bergsten var planens främsta målskytt med sex fullträffar.

Önnered gästade Örebro och bortalaget tog tidigt grepp om matchen. Efter 30 minuter visade tavlan 13-16 och när matchen blåstes av skrevs slutresultatet till 20-27, efter sju mål av Siw Aabech.

På hemmaplan i Jönköping visade Hallby upp sig och bjöd publiken på målkalas mot Hammarby. Emma Wahlström var glödhet och gjorde tio av hemmalagets mål i 37-20-segern.

Kristanstad Handboll hade en tung fjolårssäsong, men under gårdagens match mot Eslöv visade de upp fin form. Hemmalaget Eslöv hade svårt att hitta målet efter pausvilan och gjorde tillslut bara fem mål i den andra halvleken. Kristianstad vann matchen med 39-17. Sanna Radosavljevic gjorde flest mål i matchen med nio fullträffar.

I Karlstad var det IF Hellton och Skövde HF som gjorde upp om segern. Precis som väntat var bortalaget svårslagna och vann matchen på ett övertygande sätt med 38-22. Det var framför allt i den andra halvleken som siffrorna rann iväg för Hellton (13-19 i paus).

Skara fick det tuffare än väntat mot Torslanda, men efter en fin forcering mot slutskedet av matchen kunde SHE-laget tillslut ta hem två poäng. Skara får tacka Melanie Felber för gårdagens vinst, då den vindsnabba kantspelaren gjorde tolv mål i matchen.

BK Heid hade en blytung säsong ifjol och kommer i år husera i Allsvenskan, istället för SHE. Under gårdagens match mot Eskilstuna Guif fick de dock visa klass och vann en förhållandevis jämna kamp efter en fin forcering under slutminuterna (27-24).

Skånela var stensäkra hemma i Vikingahallen. Tyresö Strand stod för motståndet och hade svårt att hänga med i tempot. Hemmalaget visade att det är stor skillnad på Allsvenskan och division 2 och vann matchen tämligen enkelt med 35-23.

Huddinge HK har under flera år jobbat för att ta sig upp i Allsvenska, och förra säsongen skedde det. Därmed blev gårdagens match mot Tyresö en försmak på vad som väntar i den näst högsta serien. Hemmalaget Huddinge hade en tung femminutersperiod i den första halvleken, och det var den som fällde dem igår. Tyresö vann matchen med 26-24, efter 13 mål av Frida Höglund.

VästeråsIrsta ställdes mot Borlänge under onsdagskvällen, och kunde efter 60 minuter åka hem från Dalarna med två poäng i bagaget. Det svartvita laget var överlägsna i den andra halvleken och vann matchen med 28-19.

Gårdagens resultat i ATG Svenska Cupen: 
Skuru – Boden 26-19
Eskilstuna Guif – BK Heid 24-27
Eslöv – Kristianstad Handboll 17-39
Hallby – Hammarby 37-20
Hellton – Skövde HF 22-38
OV Helsingborg – Lugi 27-20
Torslanda – Skara 28-31
Ystads IF – H65 Höör 24-23
Örebro – Önnered 20-27
Borlänge – VästeråsIrsta 19-28
Huddinge – Tyresö 24-26
Skånela – Tyresö Strand 35-23