Beskedet: SVT sänder Final Four

Robert Wedberg, generalsekreterare i Svenska handbollförbundet. Photo: Johanna Lundberg/BILDBYRÅN

Amo blev det sista laget att kvalificera sig för Final Four. Nu står det klart att SVT kommer att sända Final Four-helgerna för både damerna och herrarna. 
– Vi ser fram emot två fantastiska handbollsfester med storpublik både i arenorna och i tv-sofforna, säger Robert Wedberg, till TT

2024 blir det första året där den svenska cupens slutfas kommer att avgöras i ett Final Four-system, där de fyra semifinallagen gör upp om cuptiteln, precis som man har gjort i Champions League under flera års tid.

Hittills har matcherna sänds via Handboll Play, men under tisdagen meddelade TT att SVT kommer att sända finalhelgerna på både dam- och herrsidan.

– Vi ser fram emot två fantastiska handbollsfester med storpublik både i arenorna och i tv-sofforna, säger Robert Wedberg, generalsekreterare på Svenska Handbollförbundet till TT.

– Handbollen är populär hos våra tittare, vilket vi märker när våra landslag spelar. Det ska bli extra spännande med ett nytt upplägg och förhoppningsvis mycket dramatik när Sveriges bästa cuplag ska koras, säger Marcus Törngren, evenemangschef på SVT Sport.

Damernas Final Four spelas helgen den 24-25 februari i Alingsås och där är det Kristianstad, Önnered, Sävehof och H65 Höör som gör upp om titeln.

På herrsidan går Final Four av stapeln den 9-10 mars i Halmstad och där är det Ystad, Hammarby, Önnered och Amo som ska tampas.