Amo vidare i Svenska Cupen – slog ut HK Malmö

Amos tränare Andreas Stockenberg. Foto(arkiv): Nicklas Elmrin, Bildbyrån.

Trots förlust på hemmaplan i Alstermo under fredagskvällen lyckades den allsvenska klubben Amo stå emot tillräckligt bra mot HK Malmö för att säkra avancemang i cupen efter dubbelmötet med ligaklubben. 

När den första åttondelsfinalen mellan Amo HK och HK Malmö spelades tidigare under veckan imponerade Alstermo-klubben när de med fyra måls marginal plockade med sig segern mot ligalaget på bortaplan. När det under fredagskvällen skulle avgöras vilket av lagen som skulle ta platsen till kvartsfinal och fortsatt spel i Svenska Cupen var det istället Malmö som var starkast – men Amo lyckades hålla sig så pass nära att de slutade på bättre målskillnad efter de två spelade matcherna.

Det var hemmaspelade Amo som skaffade sig ett litet överläge i matchens inledande minuter. Med en relativt stabil ledning på mellan tre till fem mål höll de Malmö på ett bekvämt avstånd under hela den första halvleken och gick in i paus med fyramålsledning.

Halvtidsresultat: 17–13

När den andra halvleken drog igång följde matchen inledningsvis samma bild som under den första. Amo drog ifrån med ett eller ett par mål, Malmö tog ikapp något och sedan var det Amos tur att dra ifrån igen.

Tio minuter in tog Malmö sin chans att börja äta ikapp avståndet som hemmalaget hade skapat sig. Någon kvittering kom dock inte förens i den 54:e minuten – då Adam Tumba satte dit 27-27.

Amo stod emot bra men föll sedan mot ett hårt pressande Malmö och fick tillslut se sig besegrade med tre bollar när matchen slutade 30-33. Målrikast i matchen var hemmalagets Evon Mohlin och gästernas Adam Tumba med nio mål vardera.

Trots förlusten under fredagskvällen är det dock just den allsvenska klubben som tar platsen till kvartsfinal och fortsatt spel i Svenska Cupen. Det då båda lagen vann en match vardera, men Amo vann med fyra bollars marginal och Malmö bara med tre.

Amo HK – HK Malmö 30–33 (17–13)