AIK tar emot Hammarby i Svenska Cupen

AIK och Hammarby har stött på varandra en hel del i Allsvenskan under tidigare säsonger. Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN.

Allsvenska AIK Handboll har en vinst och en förlust i ATG Svenska Cupens gruppspel. I kväll väntar derby när Solnahallen gästas av obesegrade Hammarby. Matchen väntas dra till sig en hel del åskådare och förhoppningen är att det ska bli en handbollsfest.

AIK och Hammarby har stött på varandra en hel del under de senaste åren, inte minst när båda lagen låg i Allsvenskan. Nu har Hammarby återigen etablerat sig i Handbollsligan och kvällens derby blir en tuff utmaning för AIK.

AIK förlorade mot IF Hallby med 21–28 i sin första match i ATG Svenska Cupen, men besegrade sedan Bodens BK HF med 31–24. Hammarby har två vinster, 39–25 mot Boden och klara 35–23 mot Handbollsliga-konkurrenterna Hallby.

Hoppas på handbollsfest

Efter helgens supporterbråk mellan de båda klubbarnas fotbollslag, hoppas arrangörerna på en publikfest i Solnahallen.

– Vi har en väldigt bra relation med Hammarby Handboll. Vi har ju mött dem många gånger och mig veterligen har vi aldrig haft några problem. Det brukar vara kul men tufft, men inget dåligt, säger AIK:s styrelseledamot Måns Sjöstedt till Handbollskanalen och tilläger att samtalen med supporterpolisen har varit bra.

– Det är lite extra personal på plats, vilket vi alltid har när vi väntar mycket folk i hallen. Jag vill ju att handbollen ska vara fri från sådant där. Vi hoppas på mycket folk och handbollsfest och att vi slipper ifrån den där skiten. Jag vill varken ignorera det eller blåsa upp det, men vi hoppas på att vi ska kunna ha en bra handbollskväll, fortsätter Måns Sjöstedt.

Svenska cupen (h) 30 augusti:
(19:00) AIK Handboll – Hammarby IF HK, matchen sänds i Solidsport