Magdeburg tog hem Super Globe

Omar Ingi Magnusson. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Barca hade sin fjärde raka titel i sikte. SC Magdeburg kom dock emellan med en magnifik prestation och tog ett tyskt klubblag till toppen i Super Globe.

Magdeburg vann European League och Barca triumferade i mästarligan i våras. Det var ett slags handbollens supercup som ägde rum i Saudiarabien lördag kväll. Magdeburg har av allt att döma hittat rätt med sin 2021/22-uppställning också.

Laget håller stilen oavsett motstånd i Bundesliga, inte ens segerstaplande Barca var i närheten vid slutsignalen.

Dika Mem och Aleix Gomez skapade snygga lägen till höger för Barca. Magdeburgs högersida var minst lika stark med en rejält laddad Omar Ingi Magnusson, samtidigt öppnade Philipp Weber för möjligheter på andra håll i niometerslinan.

Magdeburg ledde med 19–16 i paus, i väntan på målvaktsmatchen som skulle komma. Även där var ledarlaget med Jannick Green något bättre än det jagande gängets Gonzalo Perez de Vargas.

Barcas sista hopp försvann med snabba mål från Magnus Saugstrup och Michael Damgaard. På pallen fick tätduon sällskap av Ålborg som slog EC Pinheiros i bronsmatchen. Efter totalt 16 svenskmål kunde Ålborg måtta in segern. 34–29.

Super Globe 9 oktober
Al Noor–Al Duhail 22–38 (11–19)
El Zamalek–Al Wehda 42–22 (19–10)
Ålborg HB–EC Pinheiros 34–29 (19–11)
Ålborg: Felix Claar 5, Jonas Samuelsson 4, Lukas Sandell 4, Jesper Nielsen 3.
SC Magdeburg–Barca 33–28 (14–12)
Magdeburg: Daniel Pettersson 2.