Tolfte klubbytet på tio år för Dimitrievski

Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Darko Dimitrievski har minst sagt flyttat mellan många klubbar senaste åren. I och med att Atletico Valladolid presenterar makedonen som ny spelare är vänsternian inne på det tolfte klubbytet på tio år. 

– Jag tror att vi tillsammans kommer att vara en bra trupp och uppnå bra resultat den här säsongen, säger han till klubbens hemsida. 

RK Kumanovo, Qatar Sports Club, Puerto Sagunto, Ademar León, Csurgói KK, RK Metalurg, RK Borec, RK Metalurg, Hapoel Ashdod, Sinfín, TV Emsdetten och nu Atletico Valladolid. Så ser Darko Dimitrievski karriär ut senaste åren. Klubbytena har varit många och länderna lika så. Nu är dock Dimitrievski tillbaka i en välbekant liga.

– Jag är väldigt glad över att återvända till Spanien och spela för Asobal och bära Valladolid-tröjan. Som ni vet är Asobal en bekant liga för mig och jag tror att jag kommer att komma in i gänget snabbt. Med både lagkamrater, tränare och fans, säger Dimitrievski till klubbens hemsida. 

Dimitrievski spelar för det makedonska landslaget, och har gjort det sedan 2015. I och med att vänsternian tidigare spelat i Spanien kan han redan språket, vilket lagets tränare, David Pisonero, lyfter fram.

– Han är en målskytt med ett bra en-mot-en-spel nära cirkeln, en invändig försvarare och med mycket karaktär, säger Pisonero och fortsätter:

– Han kommer att hjälpa oss mycket, särskilt defensivt, och i anfall kan han hjälpa oss med skott från lång- och mellandistans och att spela med linjespelaren, säger Pisonero.

Dimitrievski är lagets sjunde värvning inför nästa säsong. Tidigare tillskott till truppen är Nicolo D`Antino (högernia), Dimitar Diaamitrioski (vänsternia), Pedro Martinez Ayres (linjespelare), Daniel Virulegio (linjespelare), Henrique Petter Solenta (vänsternia) och José De Toledo (högernia).