Spanska storklubben Espanyol satsar på handboll

Valero Rivera, Spanien. Arkivbild. Foto: V Michel

Espanyol känner många igen från fotbollens värld men snart kan klubben också göra sig ett namn inom handbollen.

ANNONS

Fler och fler multisportklubbar i Europa har fått upp ögonen för handbollen som en sport att satsa på. De senaste åren har exempelvis både Spartak Moskva, Olympiakos och till viss del Paris SG tagit chansen att sprida sitt varumärke på handbollsmarknaden. Nu kan nästa klubb vara på gång.

Det handlar om den spanska klubben RCD Espanyol från Barcelona, främst kända för sitt fotbollslag i La Liga. De har genom historien haft framgångsrika lag inom både basket, volleyboll, baseboll och inline-hockey men de flesta sektionerna lades ner under 1990-talet för att klubben skulle finansiera fotbollslaget. 2017 startade supporterorganisationen och klubben tillsammans upp ett projekt som nu kallas Seccions Deportives Espanyol där de drar igång fler sporter igen.

Enligt spanska tidningen AS är det nu alltså på gång med handboll. Tomàs Moral, som tidigare varit president i det katalanska handbollsförbundet, är drivande kraft med mycket erfarenhet. De siktar på att starta ett herrseniorlag i det lokala seriespelet och att dra igång ett samarbete med SAFA Horta. Det är en skola i Barcelona som bland annat haft Victor Thomas, Valero Rivera, David Balaguer och Adrià Figueras som elever. Den har bland annat kallats ”la gran fábrica de Hispanos”.

Inom den närmaste veckan ska projektet godkännas hos styrelsen i föreningen, sedan startar en ny spännande resa i Barcelona.

ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here