KLART: Sarmiento lämnar Barcelona

Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Daniel Sarmiento lämnar FC Barcelona för franska Saint-Raphaël Var.

För tre veckor sedan rapporterade Handbollskanalen om de rykten som sade att Daniel Sarmiento var på väg att lämna FC Barcelona. Nu bekräftar Barcelona övergången som sker i sommar när Sarmientos kontrakt löper ut.

Saint-Raphaël Var är ett av Frankrikes bästa klubblag och slutade på tredje plats ifjol efter Paris SG och Montpellier. Det ser precis likadant ut nu, Paris SG leder före Montpellier och Saint-Raphaël. Blir det ändring nästa säsong?

Nu har klubben nämligen gjort klart med den duktiga Dani Sarmiento från FC Barcelona. Mittnian skiftar klubb i sommar när kontraktet med Barca går ut, en klubb han varit hos sedan 2009. Han har tidigare lirat för Gáldar, Ciudad de Almería och Ademar León.

32-åringen brukar vara en given pjäs i Spaniens landslag och vann VM-guld 2013. Han har även ett brons från EM i Danmark 2014 och sen då självklart alla titlar med Barcelona.

I Saint-Raphaël blir han lagkamrat med bland andra islänningen Arnor Atlason, tunisiern Wissem Hmam och franska landslagsspelaren Adrien Di Panda. Klubben tränas av Joël Da Silva, tidigare i Fenix Toulouse.