Efter åtta säsonger med Tomás – Barcelona med ny kapten

Entrerríos tar över efter Tomás. Foto: AVDO BILKANOVIC, Bildbyrån.

Handbollskanalen rapporterade i juni om Barcelonas Raul Entrerríos och hans nya ettårsavtal. Spanjoren som spelat i Barcelona i över tio år får nu ännu en krydda till nästa säsong, bindeln. En bindel han ärver från storspelaren och trotjänaren Víctor Tomás.

På grund av hälsoskäl fick Tomás, som spelat 16 säsonger i Barcelona, avsluta sin karriär. Den lilla högersexan med det stora spelet har de åtta senaste säsongerna haft kaptensbindeln på armen, men nu får klubben en ny ledare bland spelarna.

För Raul Entrerríos var tanken att avsluta karriären i våras, men så blev alltså inte fallet. Vänsternian ville spela OS i Tokyo och eftersom mästerskapet sköts upp till nästa säsong gjorde även spanjorens avsked från sporten det. Med över 500 matcher i den spanska ligan får Barcelona nu en mycket välmeriterad kapten som är stolt över sin nya roll i laget.

”För mig är det en stolthet och ett privilegium att få vara kapten för detta lag, i en stor klubb som Barça med som haft stora kaptener genom historien,” säger Entrerríos på klubbens hemsida.

Han är också klar över vad rollen som kapten i laget innebär och hur han ska hantera den nya positionen i laghierarkin.

”Du måste ta ansvar i en position som denna, och jag kommer att fortsätta med samma engagemang som jag har visat de senaste 10 säsongerna,” säger Barcas nummer 9 på klubbens hemsida.