Barcelona vann iskall match mot Ademar Leon

FC Barcelona. Foto: Alex Nicodim

Förhållandena hamnade i fokus efter att Barca besegrat Ademar Leon med 39–25. En provisoriskt ordnad spelplan i bitande kvällskyla föll knappast i bortacoachen Carlos Ortegas smak.

– Jag tycker att det inte är acceptabelt att spela under dessa förhållanden. Jag är den första att försvara Liga Asobal, men det är inte acceptabelt för spelarna, inte bara i mitt lag utan hela världen, att spela med den här temperaturen och på en smutsig bana, sade han enligt Mundo Deportivo.

Ademar Leons hemmaborg är under renovering vilket gör att tävlingsmatcherna sker i föga smickrande omgivning.

Tillfälliga väggar, presenningar som skydd och matchstart efter mörkrets inbrott gjorde att Ademar och Barca fick ställa upp i tregradig värme.

Om Aitor Arinos och Aleix Gomez effektivitet värmde under ordinarie tid kunde Ortega elda på med andra vinklar under presskonferensen.

– Innan vi kom visste vi att det inte fanns några fönster och liknande, men en sak är att föreställa sig det och en annan är att komma hit och se hur kallt det är, sade han till Mundo Deportivo.

– Det var spelare som fick värma upp med handskar, till och med i mössa och de hade jacka på sig på bänken. Den smutsiga planen innebar också en stor risk för skador. Jag har ringt mina ledare, de har klagat till ligan och förbundet, fortsatte Barcas tränare efteråt.

Länk: Durísimas críticas de Carlos Ortega en León: ”Lo de hoy yo no lo había vivido”