Jernemyr och Arrhenius gör comeback i Spanien

Magnus Jernemyr (tv) och Robert Arrhenius (th). Foto: Petter Arvidson, Bildbyrån

Under helgen kvalar Handbol Marratxí Palma de Mallorca till spanska division 1 och man gör det med två före detta svenska landslagsspelare – Robert Arrhenius och Magnus Jernemyr.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Samtidigt som SM-finalerna gick av stapeln i torsdags så avslöjade Aftonbladet att Robert Arrhenius och Magnus Jernemyr var aktuella för comeback. Med hjälp av flera svenska och spanska handbollsintresserade på Mallorca har Handbol Marratxí Palma de Mallorca lyckats signera både Robert Arrhenius och Magnus Jernemyr till helgens kval till division 1.

Handbollen på Mallorca gör en satsning för att ta sig till eliten och på ön finns många svenska och spanska ”handbollsintresserade” som önskar ha ett lag i högsta serien att följa på ”ön”. Stefan Holst, Anders Nissen, Mats Samuelsson, Paul Hansson, Anders Aidenpää m.fl. har visat sitt intresse för projektet, som handlar om att föra upp handbollen på Mallorca i Liga Asobal igen.

Kvalet till division 1 spelas nu under helgen och Mallorca mötte BM Bahía de Almeria i går i en match som slutade med förlust 32-28 för svensklaget. Robert Arrhenius stod för en kasse. I dag (lördag) går kvalet vidare med match mot BM Benidorm och imorgon väntar Puente Tucinos. Vinnaren i gruppen går direkt upp i division 1.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here