Alla Barcelonas sektioner har avstått lön – förutom fotbollen

Barcelonas Víctor Tomás González. Foto: Avdo Bilkanovic, Bildbyrån.

Under de svåra tiderna har Barcelonas spelare gått ner 70 procent i lön. I alla fall från sektionerna med handboll, basket, futsal och inlinehockey. De spelare klubben fortfarande väntar på är de mest betalda fotbollsstjärnorna, rapporterar spanska Marca.

Det är svårt att tänka sig med såna gigantiska klubbar som Barcelona, men de kan också falla in i kriser under kristider. För att hjälpa till i den tuffa ekonomiska rutschkanan som världen åker nerför just nu så har föreningens spelare i samråd med klubben bestämt att sänka sina löner.

Det är inte lika kartlagt vad handbollsspelarna i Barcelona tjänar i jämförelse med hur öppet det är med fotbollsspelarnas löner. Men det man kan säga är att de tjänar gott om pengar (sidor som Totalsportek beräknade/gissade att det är mellan 4-5 miljoner kronor per säsong för Barcas bäst betalda spelare Lasse Andersson och Cedric Sorhaindo säsongen 2018).

– Jag tycker, personligen, att du inte kan göra något annat än att stötta klubben och hjälpa till på alla sätt du kan för att tillsammans ta sig igenom så här svåra tider, skrev Barcelona handbollskapten Victor Tomas, enligt Marca.

Några inom föreningen som däremot inte vill ge upp sina löner är fotbollspelarna. Där flera spelare har miljontals kronor i lön – i veckan.
De stora värvningarna i somras, Antoine Griezmann och Frenkie de Jong, uppges tjäna 4,4 miljoner kronor respektive 4,3 miljoner kronor i veckan, skriver Aftonbladet. Och då har vi inte ens nämnt Lionel Messi med 14 miljoner kronor i veckan.

Tillsammans med handbollen har dock Barcas inlinehockey, futsal och basket gett upp 70 procent av sina löner, vilket vissa anser mer vara något man bör göra än något att hyllas för.

– Det är inte en hjälteinsats att ge upp en del av vår lön, jämfört med vad folk som tjänar mindre går igenom, skriver Ante Tomic, basketlagets kapten, enligt Marca.