Svensklaget förlänger med nyckelspelare

Tyska Göppingen, som tränas av Magnus Andersson, har förlängt kontraktet med en av lagets nyckelspelare – Zarko Sesum, till 2019. 

Vänsternian från Serbien kom till klubben 2014 efter fyra säsonger i Rhein-Neckar Löwen. Förra säsongen gjorde Göppingen, med hjälp av Sesum, en riktigt bra säsong och slutade femma i Bundesliga. Laget kvalificerade sig även till EHF Cup 15/16 där man nu spelat till sig en plats i gruppspelet.

Kuriosa om Zarko Sesum att han under hemma-EM 2012 skadade ögat mycket allvarligt. Det var efter semifinalen mot ärerivalen Kroatien som en av Serbiens supportrar kastade ett föremål som var menat att träffa Kroatiens Ivano Balic eller coach Slavko Goluža. Föremålet träffade istället Sesum i ögat vilket ledde till att serben var borta från spel en längre tid. De första prognoserna var att Sesum skulle tappa synen helt på det skadade ögat men så blev lyckligtvis inte fallet.

Vad det var för föremål som kastades råder det delade meningar om. Källor på Internet (med varierande trovärdighet) säger att det var ett metallföremål, en dart-pil eller en flaska.

Göppingen tränas av, som tidigare nämnt, Magnus Andersson. I laget återfinns även de svenska spelarna Anton Halén, Andreas Berg och Niclas Barud.